Carabasses de cabell d’àngel

D’aquesta espècie de carabassa (Cucurbita ficifolia) se’n treu la polpa, que té forma de filaments, per a fer-ne el cabell d’àngel. Les flors i carabasses immadures també es poden consumir (com si fossin carabassons).

El seu origen és Amèrica del Sud, d’on després de la conquesta d’Amèrica es va dur a Europa i a l’Índia.

La forma de la fulla de la carabassera recorda a la de la figuera i les llavors són de color negre o blanc, depèn de la varietat. La pell té un color entre verdós i crema.

Les llavors se sembren al final de la primavera i les carabasses se solen collir al final de la tardor. La planta aguanta bé el fred, però no les glaçades.

Després de recol·lectar-les, les carabasses es guarden en un lloc fresc i fosc, perquè vagin perdent humitat. La millor època per a preparar cabell d’àngel és la primavera.

Com preparar el cabell d’àngel – recepta