Fideus a la cassola amb pollastre, carxofa i bròquil
Avui m’ha vingut de gust un plat de cullera i he pensat en fer uns fideus a la cassola amb un pit de pollastre que tenia al congelador i unes verdures de temporada de l’hort: carxofes i bròquil.
Ingredients (2 persones):
- 1 pit de pollastre
- 1 ceba petita o mitja de gran
- 2 grans d’all
- 1 tomàquet
- 1 rameta de julivert
- 4 carxofes
- Uns brotets de bròquil
- 1 culleradeta de pebre roig
- Sal i oli d’oliva
- 600 ml de brou de pollastre
- 150 grs de fideus (dels que estan foradats)
Elaboració:
Poseu una mica d’oli d’oliva en una cassola de fang. Talleu el pit de pollastre a daus i l’enrossiu a la cassola. Afegiu la ceba trinxada. Quan la ceba hagi agafat color, afegiu l’all, doneu-li dues voltes i afegiu el pebre roig. Després, el julivert i el tomàquet. Quan el sofregit estigui fet, poseu el bròquil i la carxofa. Doneu-li un parell de voltes i afegiu el brou de pollastre calent. Deixeu bullir durant uns 10 o 12 minuts. Passat aquest temps, afegiu els fideus i ho deixeu coure fins que estiguin cuits (en aquest cas uns 9 minuts).
Si voleu podeu fer una picada amb un all i una mica de julivert i l’afegiu 5 minuts abans d’apagar el foc.