Arròs amb sípia i carxofes





Ingredients per a 4 persones 

  • 325 grs d’arròs
  • 400 grs de sípia
  • 8 carxofes
  • 3 tomàquets madurs
  • 1/2 primentó roig
  • 3 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • 1’6 lt de brou de peix
  • Sal, oli i pebre negre



Elaboració:


Talleu a trossos les sípies i saleu-les. Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva i salteu les sípies fins que estiguin rosses. Treieu de la cassola i reserveu.


En el mateix oli ofegueu el primentó roig durant tres o quatre minuts. Afegiu els alls trinxats, el julivert i al cap d’un momentet, els tomàquets ratllats. 


Afegiu al sofregit les carxofes i la sípia i deixeu coure tot junt, sense deixar de remenar, durant quatre o cinc minuts.


Afegiu l’arròs i barregeu bé amb el sofregit durant tres minuts més. Afegiu el brou de peix ben calent i manteniu a foc viu durant uns 10 minuts. 


Rectifiqueu de sal i acabeu la cocció al forn a 180º durant 6 o 7 minuts més. Treieu del forn i deixeu reposar un parell de minuts abans de servir.


Una altra recepta de primera amb productes de les nostres terres: arròs del Delta de l’Ebre, sípies de Sant Carles de la Ràpita i carxofes d’Amposta.


Nota: les imatges corresponen als ingredients per a dues persones.