Arròs amb llonganissa, carxofes i favetes

 
 
Un arròs senzill i ràpid de preparar amb les primeres favetes de la temporada.
 
Ingredients (2 persones):
 
  • 160 grs d’arròs
  • 1 llonganissa
  • 1/2 primentó roig
  • 1/2 ceba petita
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • 2 carxofes
  • 1 bon grapat de favetes
  • 800 ml de brou de pollastre
  • Oli i sal

 

 
 
Elaboració:
 
Talleu a trossos la llonganissa i poseu-la a enrossir en una cassola o paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan comenci a agafar color, afegiu la ceba trinxaxa i el primentó roig. Deixeu que es faci tot junt. Afegiu un gra d’all trinxat, doneu unes voltes i afegiu les carxofes tallades primes i les favetes.
 
Deixeu coure un parell de minuts i afegiu l’arròs. Remeneu bé i afegiu el brou ben calent. Deixeu bullir 5 minuts a foc alt i després l’abaixeu.
 
Feu una picada amb un gra d’all i el julivert. Quan l’arròs faci 10 minuts que cou, afegiu la picada i deixeu coure entre 7 i 8 minuts més.