Arròs de pollastre i verdures
Aquest matí hem anat a l’hort a regar els fruiters i hem collit una mica de verdura. Hem agafat uns quants espàrrecs d’un marge on hi tenim quatre rosers, no n’hi havien prou per a una truita, per això els hem afegit a les verdures de l’arròs.
Si no teniu alguna de les verdures que us indiquem als ingredients, les podeu canviar per unes altres, al vostre gust o el que tingueu a la nevera.
Ingredients per a 4 persones:
- 250 grs d’arròs
- 1/2 quilo de pollastre tallat a trossos menuts
- 1/4 quilo de costella de tossino a trossos menuts
- 2 carxofes
- 1 quart de primentó roig
- 1 primentó verd italià
- 1/2 ceba
- 1 grapat de favetes
- 1 grapat espàrrecs de marge
- 1 gra d’all
- 1 tomàquet
- 1 litre de brou de pollastre
- Sal i oli
Elaboració:
En una cassola, sofregiu el pollastre i la costella i reserveu. Ho sofregim en una cassola perquè esquitxa menys que si ho fessim directament a la paella d’arròs.
Mentre es sofregeix la carn, trinxeu les verdures.
Agafeu la paella on fareu l’arròs i afegiu un raig d’oli i aneu fent el sofregit amb la ceba, els primentons,l’all, i el tomàquet. Quan el sofregit estigui fet, afegiu els espàrrecs, les favetes i les carxofes tallades primes.
Afegiu la carn i ho deixeu coure tot junt uns minuts a foc suau, per a que es vagin coent les verdures i agafen el gust de la car. Incorporeu l’arròs i el sofregiu amb la resta d’ingredients durant dos o tres minuts.
Afegiu el brou ben calent i ho deixeu coure a foc fort durant 5 minuts, després abaixeu el foc i deixeu coure l’arròs durant 12 minuts més.