Pastís de maçana
Si un dia voleu fer un pastís i teniu poc temps, aquesta és la recepta que necessiteu. A més, tots els ingredients normalment es tenen a casa, la única condició és que us agradin les maçanes.
Ingredients:
- 3 ous
- 120 grs de mantega
- 150 grs de sucre
- 150 grs de farina
- 1 copeta de conyac o rom
- 2 culleradetes de llevadura Royal o 1 paperet de grasiosa
- 3 maçanes mitjanes o 2 de grosses
- Canyella en pols
Elaboració:
Poseu la mantega (textura pomada) en un bol i afegiu el sucre. Barregeu bé amb una cullera de fusta fins aconseguir una textura ben cremosa. Afegiu els ous (que estaran a tamperatura ambient), d’un en un i batuts, així serà més fàcil incorporar-los a la mantega.
Quan els ous s’hagin integrat bé, afegiu el licor. Tot seguit, incorporeu la farina, on haureu barrejat la llevadura. Remeneu bé, quedarà una massa una mica espessa.
Agafeu un motlle i el cobriu amb paper de forn. Poseu al damunt la massa. Peleu i talleu les maçanes a grills. Aneu repartint-la fins cobrir tota la massa, procurant no deixar espais vuits. Un cop repartida la maçana, espolseu amb una mica de canyella en pols i si voleu una mica de sucre.
Poseu al forn calent a 160º durant 45 minuts. Per acabar podeu cobrir el pastís amb una mica de gelatina.