Cassola de fesols negres amb verdures
A casa ens agraden molt els llegums. Són nutritius, gustosos i econòmics. Aquí deixem una recepta preparada amb verduretes, en aquest cas unes bledes que vam collir a l’hort el mateix matí.
Ingredients per a 2 persones:
- 1 ceba petita
- 1/2 primentó verd
- 1 carlota
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de tomàquet triturat
- 1 patata
- 4 fulles de bleda
- 200 grs de fesols negres cuits
- 3 tallets de cansalada fumada
- Pebre roig
- Sal i oli
Elaboració:
Posem una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva. Trinxem la ceba i la posem a la cassola que es vagi sofregint poc a poc. Quan estigui transparent, afegim el primentó verd, la carlota i l’all. Quan aquestes verdures estiguin sofregides, afegim la cansalda i després una cullerada de tomàquet triturat.
Mentre s’acaba de fer el sofregit, netegem les bledes i les tallem a trossos petits. Fem el mateix amb la patata.
Afegim la patata a la cassola i hi tirem una culleradeta de pebre roig, remenem per evitar que es cremi. Afegim les bledes i ho cobrim amb aigua. Deixem coure fins que les patates estiguin quasi cuites. En aquest moment hi posem els fesols i ho deixem coure tot junt durant 5 minuts.