Melmelada de pruna morada
Ingredients:
- 1 quilo de prunes (sense pell i pinyol)
- 800 grs de sucre*
- La pell d’una llimona
- 1 branca de canyella
*La quantitat de sucre pot ser variable, depenent de la dolçor de les prunes. Aquestes tenen un punt àcid i per això li vaig posar més sucre.
Elaboració:
Peleu i netegeu de pinyol les prunes. Poseu-les en un bol amb el sucre i ho guardeu a la nevera fins a l’endemà (10 o 12 hores).
Poseu el contingut del bol en una cassola i afegiu la pell de llimona i la branca de canyella. Ho deixeu coure durant uns 30 minuts. Recordeu de retirar l’escuma.
Deixeu refredar uns 5 minuts i ja podeu envasar en els pots que previament haureu esterilitzat.
Us poso unes fotos de la prunera, la primera és quan començaven a agafar forma i l’altra quan començaven a agafar color.