Coca de tomates cirera
Les tomateres cirera de l’hort han produit molt i aprofitant la màquina deshidratadora que vam comprar a principi d’estiu hem pogut omplir uns quants pots (això sí, després de moltes hores dintre de la màquina). Unes les hem guardat amb una mica d’orenga simplement en pots hermètics i les altres les hem posat en pots i cobert amb d’oli d’oliva i després les hem portat al bany maria per allargar-ne la conservació.
L’altre dia, amb les tomates cirera assecades vam preparar un pesto rosso, però també n’hem fet un bon ús en fresc, en amanides, amb orenga i formatge fresc, etc.
En aquesta recepta són les protagonistes d’una coca, que com veureu és molt fàcil i ràpid de preparar.
Ingredients:
Per a la massa:
- 50 grs de sagí de porc
- 50 grs d’oli d’oliva
- 100 ml d’aigua
- 300 grs de farina
- 10 grs de llevadura fresca
- Sal
Per al farcit:
- Tomàquets cirera
- 1 ceba
- Orenga
- Sal
- Oli d’oliva
Elaboració:
En aquest enllaç trobareu com preparar la massa, que per altra part no te cap complicació. Barregeu tots els ingredients, treballeu la massa fins que sigui llisa i compacta, feu una bola i deixeu reposar durant 25/30 minuts-
Esteneu la massa i poseu en una llauna, ha de quedar ben fina. Talleu les tomates cirera per la meitat i les repartiu per damunt de la massa, amb les llavors cap amunt, com podeu veure a les fotos. Talleu la ceba en juliana ben fina i la repartiu pel damunt, no n’hi poseu en excés, ha de dominar el gust de les tomates, que per a això en són les protagonistes.
Espolseu amb una mica de sal i una quantitat generosa d’orenga. Afegiu un filet d’oli al damunt (sobretot no us passeu, només un filet).
Enforneu a 200º durant 20 minuts aproximadament, quan veieu que les puntes es comencen a posar molt daurades. Penseu que aquesta massa ha de quedar cruixent.
Deixeu refredar una mica i al moment de servir poseu un altre filet d’oli al damunt i si fes falta una mica més d’orenga.
I ja està, proveu de fer-la, segur que us agradarà.
.