,

Pastís de formatge

Tenia guardada una recepta del del
tradicional pastís de formatge a l’estil americà que vaig trobar en una
revista i aquest diumenge vaig decidir fer-la.  He fet alguna variació, he utilitzat iogurts
grecs enlloc de nata, simplement perquè de iogurts en tenia a la nevera i també
he posat una mica menys de sucre del que indicava la recepta tradicional, ja
que com al final ho cobrim amb melmelada de maduixots (de la que vam preparar
dissabte), ja li aporta prou dolçor.

Ingredients: 
  • 250 grs de galetes del tipus Maria
    o Digestive
  • 75 grs de mantega
  • 4 ous
  • 125 grs de sucre
  • 400
    grs de formatge
    del tipus Philadelphia (2 terrines)
  • 2
    iogurts grecs
  • Pell de llimona ratllada
  • Melmelada de maduixots

Elaboració:
Tritureu les galetes i utilitzeu la
mantega i treballeu una mica amb les mans. Agafeu el motlle i aneu posant
aquesta barreja per crear la base i els laterals del pastís. Si voleu, per
assegurar-vos que aquesta base quedi ben compacta, podeu posar el motlle a la
nevera durant una mitja hora.
En un bol, bateu els ous amb el
sucre. Quan estiguin ben batuts, afegiu el formatge, els iogurts i la pell de
llimona ratllada. Mescleu per a que s’integren tots els ingredients i aboqueu
la mescla al motlle.
Poseu al forn, previament escalfat
a 180º i ho deixeu durant 15 minuts. Després abaixeu la temperatura a 120º i ho
deixeu entre 50/60 minuts, fins que la mescla hagi quallat.

Deixeu refredar, si sobresurten les vores de la base de galeta com m’ha passat a mi, les retalleu amb compte, perquè estèticament queda millor. Cobriu amb
melmelada de maduixots, nosaltres hem utilitzat la que vam preparar aquest
dissabte. També li podeu posar melmelada de móres, de gerds, de kiwi, al vostre
gust. Guardeu a la nevera un parell d’hores i ja podeu servir.