,

Braç fred de patata

 

Aquesta és una recepta que vaig preparar a finals de l’estiu, però que tenia pendent de publicar. Potser el fred de l’hivern no la fa massa adient per a aquestes dates, però si aquests dies de festes us ajunteu una bona colla i voleu preparar un àpat tipus buffet, aquest braç de patata és una bona proposta.
 
Ingredients:

 

  • Patates (la quantitat dependrà de la mida del braç)
  • Llet
  • Alberginya escalivada
  • Primentó escalivat
  • Ous durs
  • Tonyina de llauna
  • Nou moscada
  • Sal
  • Maionesa
  • Cogombrets (per decorar)

 

 
 
Elaboració:
 
Bulliu les patates amb la pell. Deixeu refredar una mica, peleu-les i els aixafeu fins fer-ne un puré ben fí. Afegiu la sal, la nou moscada i un xorret de llet, per tal d’amorosir-lo una mica.
 
Escampeu un drap net damunt del pedrís. Damunt del drap poseu una làmina de film transparent i repartiu el puré donant-li forma rectangular.
 
Repartiu l’alberginya escalidava, la tonyina, el primentó i l’ou dur. Podeu posar una mica de maionesa al damunt. Tanqueu el braç, deixant-lo embolicat amb el film. Després l’emboliqueu amb el drap, així quedarà més compacte.
 
Reserveu a la nevera, mínim tres o quatre hores, encara que l’ideal és deicar-lo fins l’endemà.
 
Per acabar el braç, el desemboliqueu i el cobriu amb maionesa. Decoreu amb una mica de primentó escalivat i uns cogombrets.