,

Flam de cafè “tocadet” de rom


Ingredients (amb aquesta mida surten 8 flams)
  • 800 ml de llet sencera
  • 1 branca de canyella
  • 4 ous
  • 175 grs de sucre
  • 75 grs de sucre per a fer el caramel
  • 2 cullerades soperes de cafè soluble
  • 1 bon xorro de rom (opcional)

Elaboració:
Feu bullir la llet amb la canyella. Un cop el foc apagat, afegiu el cafè soluble i el rom, barregeu bé i deixeu refredar fins que la llet sigui tèbia.

Feu el caramel i repartiu-lo als motlles. 

Bateu els ous amb el sucre i afegiu la llet. Barregeu bé. Ho passeu pel colador, per a que quedi ben fi.
Repartiu la barreja en els motlles. Poseu-los en una safata amb una mica d’aigua i poseu-los a coure al bany maria al forn a 160º durant 45/50 minuts, dependrà del tamany dels motlles, si ho feu amb un motlle gran, segurament caldrà una estona més de cocció. Per saber si han cuatllat, punxeu amb escuradents.

Deixeu refredar i guardeu a la nevera fins el moment de servir. 

  • .