Flam de cafè “tocadet” de rom
Ingredients (amb aquesta mida surten 8 flams)
- 800 ml de llet sencera
- 1 branca de canyella
- 4 ous
- 175 grs de sucre
- 75 grs de sucre per a fer el caramel
- 2 cullerades soperes de cafè soluble
- 1 bon xorro de rom (opcional)
Elaboració:
Feu bullir la llet amb la canyella. Un cop el foc apagat, afegiu el cafè soluble i el rom, barregeu bé i deixeu refredar fins que la llet sigui tèbia.
Feu el caramel i repartiu-lo als motlles.
Bateu els ous amb el sucre i afegiu la llet. Barregeu bé. Ho passeu pel colador, per a que quedi ben fi.
Repartiu la barreja en els motlles. Poseu-los en una safata amb una mica d’aigua i poseu-los a coure al bany maria al forn a 160º durant 45/50 minuts, dependrà del tamany dels motlles, si ho feu amb un motlle gran, segurament caldrà una estona més de cocció. Per saber si han cuatllat, punxeu amb escuradents.
Deixeu refredar i guardeu a la nevera fins el moment de servir.