Ingredients:

  • 380 ml d’aigua mineral.
  • 500 grs de farina de força.
  • 7 grs de llevat sec.
  • 8 grs de sal.
  • 1 culleradeta de sucre o de mel.
  • 2 cullerades d’oli d’oliva.
  • Romer.
  • Sal en escames.



Desfeu el llevat amb l’aigua tèbia. Poseu en un bol la farina, la sal, la mel, l’oli i afegiu l’aigua amb el llevat. Pasteu fins a aconseguir una massa fina que no s’enganxi als dits.


Unteu un bol amb una mica d’oli i deixeu la massa. Tapeu amb un drap o paper film. Passats 30 minuts, estireu la massa i dobleu sobre ella mateixa, fent una bola.


Torneu a deixar reposar al bol fins que dobli de mida.


Aboqueu la massa a la safata on coureu el pa. Deixeu-la tal qual, ja s’anirà col·locant sola. Al cap de 45 minuts, esclafeu els dits, per a fer els clotets. Pinteu amb oli d’oliva i espolseu amb el romer fresc i les escames de sal.


Poseu al forn a 220º durant uns 30/35 minuts, fins que el pa estigui cuit. Si teniu una pedra de forn i el podeu coure damunt, molt millor.