Taronges confitades
Ingredients:
- 2 taronges
grosses i madures, amb la pell ben bonica. - La meitat del pes de les taronges de sucre.
Elaboració:
- Rentar
i eixugar les taronges, punxar-les vàries vegades en un punxó o “palillo”.
Posar-les en un plat i deixar-les al microones a potència màxima durant 4
minuts. - Donar-los-hi
la volta i 4 minuts més a potència màxima. - Deixar
refredar. - Exprimir
el suc i reservar-lo. - Posar
el suc amb el sucre en un bol, remenar i posar al microones durant 2/3
minuts. Si fa falta, repetir l’operació fins que el sucre s’hagi disolt
amb el suc. - Tallar
les taronges a quarts (no cal treure la polpa que queda enganxada després
d’exprimir-les. - Posar
els trossos de pell al bol amb el suc. - Deixar
al microones a potència màxima durant 5 minuts. - Repetir
l’operació 2 o 3 vegades, fins que la pell estigue ben toveta. - Treure
les pells del suc i posar-les damunt una reixeta per a que s’escorrin. - Deixar
assecar durant 2/3 dies (posar un paper de forn damunt per evitar
polseta). Han de quedar que quan se toquen amb el dit quasi no s’apegue. - Arrebossar
les pells amb sucre i guardar-les en pots de vidre. Millor a la nevera. - Amb
el xarop que ha sobrat se’n pot fer un licor o pot servir per aromatizar
un cóc, iogurts o el que es vulgue.
Nota: si les taronges són poc dolces, per evitar l’amargor de la pell, abans de posar-les amb el suc al microones, les podem bullir en aigua durant 5 minuts. Les escorrem i continuem el procès al microones.