BenRemenat.cat
  • Inici
  • Receptes per tipus
  • L’hort
  • Índex de receptes
  • Cercar
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram

Fesols de les varietats del Ganxet i Santa Pau

Ets aquí: Inici1 / conserves2 / Fesols de les varietats del Ganxet i Santa Pau

Fesols de les varietats del Ganxet i Santa Pau

Fesol del ganxet
Agafa el seu nom per la forma que té de ganxo. És una varietat molt apreciada, que es caracteritza per la seua cremositat, sabor suau i pell molt fina.

Al mes de juliol es prepara la terra i se sembren els fesols que s’han guardat de la collit aanterior. Quan fan més o menys un pam del terra, s’han de començar a guiar per tal que es vagin enramant a les canyes.

A finals d’agost el fesolar ja es mostra ufanós i comencen a aparèixer les primeres flors. Al setembre ja han sortit les beines que s’aniran assecan fins al moment de collir, durant el mes d’octubre i novembre.

Un cop s’han collit les beines, s’han de treure els fesols (batre) i s’han de deixar assecar bé perquè puguen perdre tota l’humitat, en cas contrari, es podrien fer malbé. Es guarden en pots  hermètics de vidre i millor a la nevera, així garantim que es conservaran perfectament. 

La varietat Santa Pau
la plantem al juny i es comença a collir al setembre. A diferència dels fesols del ganxet, la planta dels de Santa Pau és baixa, tot i que també els encanyem, la mata no arriba a ser tant alta.  Pel que fa al fesol, és de gra menut, de pell fina, melosos i més aviat dolços.

 

La cuina de sempre amb productes de temporada i de proximitat

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Instagram

© Copyright - BenRemenat.cat - Enfold Theme by Kriesi
Mandonguilles de carn amb samfainaCanelons de carxofa i xampinyons
Scroll to top