,

Mandonguilles de carn amb samfaina

 

 

Ingredients:

  • 500 grs de picolat (meitat vedella i meitat porc)
  • 2 ous
  • Pa torrat
  • 1 grapat
    ametlles torrades
  • 2 grans d’all
  • Julivert
  • Vi ranci
  • 1 pot de
    samfaina
  • Oli, sal, pebre, farina i aigua

 

Elaboració: 

Triturar les tres llesquetes de pa torrat i les ametlles.

Posar la carn en un bol, afegir la barreja de pa i ametlles,
l’all i el julivert trinxat, la sal, una mica de pebre negre i els dos ous.

Pastar tots els ingredients i donar forma a les
mandonguilles.

Enfarinar les mandonguilles i fregir-les en una paella amb
oli d’oliva. Reservar.

En una cassola posar una miqueta d’oli, abocar les
mandonguilles i tot seguit, una copeta de vi ranci. Deixar que el vi s’evapore
i incorporar la samfaina i una mica d’aigua. Rectificar de sal i deixar coure
uns 20 minuts, fins que les mandonguilles estiguen tovetes.

Si fa falta es pot
afegir una miqueta més d’aigua, en funció de si volem la salsa més o menys
espessa.