Mandonguilles de carn amb samfaina
Ingredients:
- 500 grs de picolat (meitat vedella i meitat porc)
- 2 ous
- Pa torrat
- 1 grapat
ametlles torrades - 2 grans d’all
- Julivert
- Vi ranci
- 1 pot de
samfaina - Oli, sal, pebre, farina i aigua
Elaboració:
Triturar les tres llesquetes de pa torrat i les ametlles.
Posar la carn en un bol, afegir la barreja de pa i ametlles,
l’all i el julivert trinxat, la sal, una mica de pebre negre i els dos ous.
Pastar tots els ingredients i donar forma a les
mandonguilles.
Enfarinar les mandonguilles i fregir-les en una paella amb
oli d’oliva. Reservar.
En una cassola posar una miqueta d’oli, abocar les
mandonguilles i tot seguit, una copeta de vi ranci. Deixar que el vi s’evapore
i incorporar la samfaina i una mica d’aigua. Rectificar de sal i deixar coure
uns 20 minuts, fins que les mandonguilles estiguen tovetes.
Si fa falta es pot
afegir una miqueta més d’aigua, en funció de si volem la salsa més o menys
espessa.