Figues amb iogurt grec
Les figues és una de les meues fruites preferides. Menjar-les mentres les estàs agafant del mateix arbre, és un plaer que no tothom pot gaudir. Però a més, tenen l’efecte de portar-me a moments viscuts en la meva infantesa: el record d’un gronxador que el meu iaio Juanito havia amarrat a les branques d’una gran figuera que hi havia a l’hort de l’Oriola, la mateixa que ens proveia d’una magnífica sombra i unes figues grosses i dolces, que els meus iaios se’n encarregaven de collir (amb el permís dels moixons que també en feien el seu particular festí).
- Figues
- Iogurt grec
- Canyella en pols
- Sucre morè (opcional)
Agafeu unes quantes figues, renteu-les i peleu-les. Talleu-les a llesquetes primes i repartiu-les en un plat o en un got (jo n’he utilitzat un dels que se sol servir el txakolí). Poseu una capa de figues i una mica de iogurt grec al damunt i ho aneu alternant fins acabar cobrint-ho tot amb el iogurt. Si sou molt llèpols hi podeu afegir una mica de sucre morè. Per decorar i aromatitzar, un polsim de canyella en pols.
Ho poseu una estona a la nevera i postre acabat.