Paté d’albergínies


Un dia vaig trobar aquesta recepta ràpida i fàcil de fer paté d’albergínies. Crec que va ser tot un descobriment perquè a més de ser molt bò, és ideal per a aquelles nits que no tens temps de cuinar res calent i prepares unes llesques de pa amb tomàquet i una mica d’embotit o formatge. 
Aquest paté combina molt bé amb formatge de cabra, amb un ou ferrat de guatlla, unes bones anxoves, ….
Ideal també si un dia teniu convidats i voleu preparar-los un aperitiu: una llesqueta de paté d’albergínies amb uns encenalls de foie i una copa de cava. 

Ingredients
  • 3 albergínies 
  • 2 cebes petites o 1 de gran 
  • 2 grans d’all, 
  • 1 llesca de pa 
  • Orenga, sal i oli 

Elaboració



Peleu les albergínies i les cebes i feu-les a trossos petits. Poseu a coure al foc en una paella amb una mica d’oli. Afegiu el grans d’all i el pa, tot tallat a trossets.
Ho teniu al foc fins que estigui cuit. Rectifiqueu de sal i afegiu un bon grapat d’orenga. 
Retireu-ho del foc i ho tritureu amb la batedora. Deixeu-ho refredar una mica i repartiu aquest paté en pots petits de vidre, que abans haureu esterilitzat. 
Tapeu i ho coeu al
bany maria durant 25 minuts.