Paté d’albergínies
Un dia vaig trobar aquesta recepta ràpida i fàcil de fer paté d’albergínies. Crec que va ser tot un descobriment perquè a més de ser molt bò, és ideal per a aquelles nits que no tens temps de cuinar res calent i prepares unes llesques de pa amb tomàquet i una mica d’embotit o formatge.
Aquest paté combina molt bé amb formatge de cabra, amb un ou ferrat de guatlla, unes bones anxoves, ….
Ideal també si un dia teniu convidats i voleu preparar-los un aperitiu: una llesqueta de paté d’albergínies amb uns encenalls de foie i una copa de cava.
Ideal també si un dia teniu convidats i voleu preparar-los un aperitiu: una llesqueta de paté d’albergínies amb uns encenalls de foie i una copa de cava.
Ingredients:
- 3 albergínies
- 2 cebes petites o 1 de gran
- 2 grans d’all,
- 1 llesca de pa
- Orenga, sal i oli
Elaboració:
Peleu les albergínies i les cebes i feu-les a trossos petits. Poseu a coure al foc en una paella amb una mica d’oli. Afegiu el grans d’all i el pa, tot tallat a trossets.
Ho teniu al foc fins que estigui cuit. Rectifiqueu de sal i afegiu un bon grapat d’orenga.
Ho teniu al foc fins que estigui cuit. Rectifiqueu de sal i afegiu un bon grapat d’orenga.
Retireu-ho del foc i ho tritureu amb la batedora. Deixeu-ho refredar una mica i repartiu aquest paté en pots petits de vidre, que abans haureu esterilitzat.
Tapeu i ho coeu al
bany maria durant 25 minuts.
bany maria durant 25 minuts.