Pastissets ràpids de xocolata
A la majoria dels meus nebots no els agrada el cabell d’àngel, però tots troben molt bona la pasta del pastisset. Per això els hi preparo aquesta versió amb xocolata d’aquest dolç tan nostre. Quan no tinc o ganes o temps de preparar-los amb xocolata fondant, tinc el recurs ràpid d’anar al rebost i agafar un pot de crema de xocolata (el que tots coneixem com a Nocilla).
Amb les mides que us indicaré surten una vintena de pastissets de mida petita-mitjana.
Ingredients:
- 1 got d’oli (jo utilitzo oli d’oliva de sabor suau)
- 1/2 got de barreja de mistela i anís (tres parts de mistela i una d’anís)
- Farina (la que entri)
- 1 pot de crema de xocolata (Nocilla o qualsevol altra marca)
- Sucre per espolsar al damunt *
Quan el mateix dia faig pastissets farcits de cabell d’àngel i de xocolata, per tal de diferenciar-los utilitzo sucre llustre per espolsar-los pel damunt i altres vegades, la trena del pastisset la deixo a la part superior, enlloc de fer-ho al costat.
Elaboració:
Barregeu en un bol l’oli i els licors. Afegiu la farina fins aconseguir una massa que no s’enganxi a les mans. Pessigeu la massa, així us quedarà més trencallosa i cruixent.
Agafeu una porció de massa i feu una bola, poseu-la damunt d’un troç de paper vegetal (que podeu comprar a les llibreries i sinó també podeu utilitzar paper de forn) i tapeu la bola amb un altre troç de paper. Xafeu la bola fins aconseguir una circumferència plana (podeu fer-ho amb un plateret o simplement amb la mà).
Retireu el paper i farciu amb el xocolata. Dobleu per la meitat i tanqueu donant-li forma de trena.
Poseu el pastisset en una llauna de forn i repetiu fins acabar la massa. Poseu la llauna al forn a uns 160º fins que els pastissets estiguin daurats. Vigileu de no tenir-los massa estona, perquè sinó també s’endurirà el xocolata i el que pretenem és que quedi la textura cremosa.
Deixeu refredar i ensucreu.
Un altre dia us posaré fotos per fer unes coquetes amb aquests mateixos ingredients però encara més ràpid de preparar. Simplement heu de fer unes coquetes (com si fossin panoli) i coure-les. Un cop hagin refredat una mica, deixeu caure una mica de xocolata fos al damunt i deixeu refredar fins que la xocolata s’hagi endurit una mica i ja no embruti al tocar-la amb els dits. Amb una copeta de mistela ben fresqueta o amb un bon cava, tindreu unes postres de diumenge que faran les delícies de grans i menuts.