Milfulls de maçana i crema cremada
Ahir divendres vam anar a un esmorzar amb amics, a l’aire lliure i val a dir que, tot i que a primera hora del matí s’agraïa estar a la vora del foc, després va fer una hora boníssima, amb un sol esplèndid que ens va acompanyar mentre li donàvem bon compte a botifarres, salsitxes, cansalada, allioli (tot menjar lleuger). La temperatura, el paisatge i sobretot, la companyia dels amics, va fer que l’esmorzar s’allargués fins les 3 de la tarda (això sí, no vam estar tota l’estona menjant).
Casa nostra va ser l’encarregada de portar les postres: una coca de brioix farcida de cabell d’àngel i una altra farcida de crema (un altre dia publicarem les receptes).
Me va sobrar una mica de crema i aquest matí he pensat en fer algun postre que no em donés massa feina, ja que he estat tot el matí “plegant” els canelons per a Nadal (vaig fer el rostit ahir la tarda i ja en tinc 118 de congelats).
El resultat del plat força bo, d’aquells que segurament deixaran els comensals en sorpresos. Us el recomano, inclús pot servir com a postre d’un d’aquests àpats festius que s’apropen, encara que després d’un dinar normalment abundant com els nadalencs, personalment prefereixo unes postres més lleugeres. Però sempre n’hi ha de molt llaminers.
- Maçanes
- Crema pastissera
- Mantega
- Sucre
- 1 cremador o bufador