Turró de crema cremada
Ingredients:
- 500 gr d’ametlla crua molta
- 500 gr de sucre llustre
- 1 beina de vainilla
- 6 rovells d’ou
- Sucre per a cremar
Elaboració:
Moleu l’ametlla però no molt fina.
Barregeu l’ametlla amb el sucre i la vainilla (obriu-la i treieu les llavoretes).
Feu un volcà amb el sucre i l’ametlla i al mig afegiu els rovells d’ou.
Amasseu bé.
Repartiu en motlles o doneu-li forma rectangular. Guardeu amb un pes al damunt durant 3 o 4 dies, dependrà de l’humitat ambiental.
Passat aquest temps, poseu una capa de sucre al damunt i amb un cremador, cremeu el sucre fns que estigui caramelitzat. Deixeu refredar i feu el mateix amb l’altra cara.
Emboliqueu amb paper de celofan i ho lligueu amb un cordill bonic.
La recepta que teniu en aquesta entrada és un massapà enriquit amb els rovell de l’ou. Hi ha altres receptes on primer s’elabora una crema amb els ous i el sucre i després s’afegeix l’ametlla. Queda un torró més tou, més humitós.