Arròs amb galeres

 
Coincidint que aquest cap de setmana ha començat una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera a Alcanar, hem pensat que avui dissabte podríem preparar per dinar un arròs amb galeres.
 
Aquí deixem la recepta, l’arròs ens l’hem menjat nosaltres!
 
Ingredients 4 persones:
  • 300 grs d’arròs 
  • 1/2 ceba
  • 3 alls tendres
  • 20 galeres
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç
  • 1.250 ml de brou de peix*
  • Sal i oli

*Hem utilitzat brou de peix que ens va sobrar el dia que vam preparar per a la recepta de l’arròs amb calamarsons i alls tendres i havíem guardat al congelador.

 
Per la picada:
  • 1 gra d’all
  • 1 branca de julivert.

 

 
Elaboració:
 
En una paella amb oli fregiu les galeres. Reserveu-les. En la mateixa paella sofregiu la ceba a foc lent, quan sigui rossa, afegiu els alls tendres. Doneu-li unes voltes i hi poseu la culleradeta de pebre roig. De seguida afegiu l’arròs. Sofregiu-lo durant un parell de minuts i incorporeu el brou calent.
 
Deixeu coure a foc fort durant 5 minuts. Rectifiqueu de sal i baixeu la potència del foc. Deixeu coure 5 minuts més i afegiu la picada i les galeres. Deixeu coure entre 7 i 8 minuts més, depenent de si us agrada més o menys cuit.
Tanqueu el foc i deixeu reposar durant un parell de minuts abans de servir.
Nota: les imatges corresponen a la recepta per a 2 racions