Peus de porc amb salsa
He de reconèixer que no soc una gran entusiasta dels peus de porc; no puc dir que no m’agradin, però la textura gelatinosa no acaba de ser del meu gust. De fet, aquesta recepta la vaig preparar per darrer cop fa cinc o sis anys, si no recordo malament un any per festes majors d’Amposta, el dia que comencen les nostres festes patronals amb el bou capllaçat (Font: Amposta.info). És un dia on les colles d’amics s’ajunten per donar compte d’un bon esmorzar de forquilla amb les anguiles en suc, cargols amb salsa, mandonguilles amb sípia, bou guisat, peus de porc, …
Als meus cunyats i a les meves germanes els hi agrada aquest plat i avui que hem dinat plegats, he pensat que era un bon moment per recuperar-lo del meu receptari. Ha quedat bò, amb la salsa amb el punt just de picant, el que ha estat una sort perquè amb les pestetes no saps mai si en fas poc o en fas massa.
Als meus cunyats i a les meves germanes els hi agrada aquest plat i avui que hem dinat plegats, he pensat que era un bon moment per recuperar-lo del meu receptari. Ha quedat bò, amb la salsa amb el punt just de picant, el que ha estat una sort perquè amb les pestetes no saps mai si en fas poc o en fas massa.
Ingredients (4 persones):
4 peus de porc ja cuits
1/2 pesteta (bitxo)
2 cebes mitjanes
2 cullerades de tomata ratllada
1 gotet de vi blanc
Sal i oli
Per a la picada:
1 gra d’all
1 branca de julivert
1 grapat d’ametlles torrades
Elaboració:
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli. Quan sigui calent, poseu la pesteta i la ceba. Ho sofregiu a foc suau, quan sigui cuita la ceba, afegiu la tomata.
Quan el sofregit estigui fet, afegiu els peus de porc, doneu-li unes voltes i incorporeu el vi blanc. Deixeu reduir l’alcohol i afegiu una mica d’aigua.
Deixeu que faci xup-xup durant 15 minuts. Mentres prepareu la picada i la deixateu amb una mica d’aigua. L’afegiu a la cassola i deixeu que cogui tot junt 15 minuts més.