Bacallà al forn amb pataques i primentons
Elaboració:
Posar oli en una paella i mentre s’escalfa, pelar i tallar a rodanxes fines les pataques. Posa-les a la paella i les tens uns minuts, sense acabar-les de fregir del tot. Retirar i posar-les damunt de paper absorbent.
Talla ra tires gruixudes els primentons i fer el mateix que amb les patates.
En una altra paella, posar una mica d’oli, enfarinar el bacallà i fregir una mica, fins que agafi color de les dues bandes.
En una safata per anar al forn fer un llit amb les pataques, al damunt posar les tomates ratllades, corregir de sal i posar una mica de pebre. Posar el bacallà i col·locar al damunt les tires de primentó.
Tallar a rodanxes els dos alls tendres i repartir-los per la safata.
Tirar un xorret de vi blanc i posa al forn a 180º entre 10 i 15 minuts, dependrà del gruix del bacallà.
Quin plat! els primentons carnosos i dolços, les pataques que han recollit tots els sabors i el bacallà, què hem de dir del bacallà? Tinc raó? Només hi ha una manera de saber-ho: apunteu a la vostra llista de la compra els ingredients i proveu de preparar aquesta recepta.
Ingredients (per a 2 persones):
- 2 talls grans de bacallà dessalat
- 1/2 primentó roig
- 1/2 primentó verd
- 2 pataques
- 2 tomàquets
- 2 alls tendres
- Vi blanc
- Farina
- Sal, oli i pebre