Bacallà al forn amb patates i primentons
Avui havia decidit que per dinar em venia de gust un plat amb bacallà. No tenia pensada cap recepta concreta, però aprofitant que ahir ens van regalar una bona bossa de primentons i albergínies, he pensat que els primentons els podria utilitzar per preparar el bacallà al forn.
El bacallà és un dels meus peixos preferits, sinó el que més. Antigament considerat menjar de segona categoria s’ha anat fent pas fins convertir-se en un dels plats preferits dels bons gourmets. És un peix molt versàtil, permet prepara-lo de moltes maneres i es fa bon acompanyar per molts d’ingredients.
Ingredients 2 persones
- 2 talls grans de bacallà desalat
- 1/2 primentó roig
- 1/2 primentó verd
- 2 patates
- 2 tomàquets
- 2 alls tendres
- Vi blanc
- Farina
- Sal, oli i pebre
Elaboració:
Posa oli en una paella i mentres es calenta, pela i talla a rodanxes fines les patates. Posa-les a la paella i les tens uns minuts, sense acabar-les de fregir del tot. Les retires i les poses damunt de paper absorvent.
Talla a tires gruixudes els primentons i fes el mateix que amb les patates.
En una altra paella, posa una mica d’oli, enfarina el bacallà i el fregeixes una mica, fins que agafi color de les dues bandes.
En una safata per anar al forn fes un llit amb les patates, al damunt posa els tomàquets ratllats, corregeix de sal i posa una mica de pebre. Posa el bacallà i coloca al damunt les tires de primentó.
Talla a rodanxes els dos alls tendres i els reparteixes per la safata.
Tira un xorret de vi blanc i posa al forn a 180º entre 10 i 15 minuts, dependrà del gruix del bacallà.
Quin plat! els primentons carnosos i dolços, les patates que han recollit tots els sabors i el bacallà, què hem de dir del bacallà? Tinc raó? Només hi ha una manera de saber-ho: apunteu a la vostra llista de la compra els ingredients i proveu de preparar aquesta recepta.