Cóc d’ametlla
Una recepta de la meva sogra, d’Aldover.
Ingredients
- 6 ous
- 500 grs de sucre
- 2 tacetes de cafè d’oli de girasol
- 4 tacetes de cafè de llet
- 400 grs de farina
- 2 paperets de grasiosa (o 1’5 sobres de Royal)
- 500 grs d’ametlla triturada fina
- Pell de llimona ratllada (opcional)
Elaboració:
Munteu les clares a punt de neu i reserveu.
Bateu els rovells amb el sucre, afegiu l’oli, la llet i la pell de llimona. Afegiu poc a poc la farina, on haureu incorporat la llevadura.. Quan estigui ben barrejat, afegiu l’ametlla triturada ben fina. Per últim, afegiu les clares a punt de neu i mescleu amb compte.
Poseu en una llauna de forn i ho coueu durant 45/50 minuts a 160º. Podeu saber si el cóc està cuit punxant amb un escuradents.