,

Cóc d’ametlla


Una recepta de la meva sogra, d’Aldover.

Ingredients

  • 6 ous
  • 500 grs de sucre
  • 2 tacetes de cafè d’oli de girasol
  • 4 tacetes de cafè de llet
  • 400 grs de farina
  • 2 paperets de grasiosa (o 1’5 sobres de Royal)
  • 500 grs d’ametlla triturada fina
  • Pell de llimona ratllada (opcional)


Elaboració:
Munteu les clares a punt de neu i reserveu.
Bateu els rovells amb el sucre, afegiu l’oli, la llet i la pell de llimona. Afegiu poc a poc la farina, on haureu incorporat la llevadura.. Quan estigui ben barrejat, afegiu l’ametlla triturada ben fina. Per últim, afegiu les clares a punt de neu i mescleu amb compte.
Poseu en una llauna de forn i ho coueu durant 45/50 minuts a 160º. Podeu saber si el cóc està cuit punxant amb un escuradents.