Melmelada de carlota i taronja
Ingredients:
- 750 grs de carlota (sense pelar és aprox. 1 quilo)
- 450 grs de sucre blanc
- 2 taronges
- 1 llimona
- 1 branca de canyella
Elaboració:
Ntegeu i peleu les carlotes. Talleu-les a trossos i els poseu en una cassola amb aigua i les bulliu. Nosaltres ho hem fet amb una cassola ràpida, amb poca aigua, només 3 minuts, per a que no quedin massa bullides. En una cassola normal el temps serà superior. Recordeu que han d’estar cuites però no passades.
Escorreu-les bé i passeu per la batedora. Afegiu al puré la pell ratllada de les dos taronges i la de la llimona.
Acabeu de pelar les taronges, les feu a trossos i les afegiu al puré, juntament amb el suc de mitja llimona.
Per últim, afegiu el sucre, remeneu bé i poseu-ho tot en una cassola.
Afegiu la branca de canyella i ho deixeu coure a foc lent fins que agafi la textura de melmelada, uns 30 minuts.
Vigileu de no cremar-vos perquè esquitxa molt. Un cop la melmelada estigui feta, ja podeu envasar en pots de vidre, previament esterilitzats, que coureu al bany maria durant 25 minuts.