Conill amb xocolata



Un clàssic de la cuina tradicional catalana.


Ingredients:

  • 1 conill tallat a trossos
  • 100 grs de pernil a dauets
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 gotet de vi neger de la Terra Alta
  • 3 preses de xocolata a la pedra
  • 1 grapat d’avellanes i ametlles
  • Frígola, orenga i llorer
  • 1 cullerada de farina
  • Oli
  • Sal i pebre



Elaboració:

Poseu oli en una cassola i enrossiu el conill. Mentres, prepareu la picada amb les avellanes, les ametlles i la xocolata. Reserveu.
Trinxeu les dues cebes i ratlleu els tomàquets.
Quan el conill estigui daurat, afegiu la ceba i el pernil a dauets. Després, el tomàquet ratllat. Quan estigui tot ben daurat, afegiu la frígola, l’orenga i el llorer. Tot seguit incorporeu el gotet de vi. Deixeu evaporar l’alcohol durant un minut i afegiu una cullerada de farina.
Quan el suc comenci a espessir, afegiu la picada deixatada amb una mica d’aigua calenta.
Rectifiqueu de sal i deixeu que el conill faci xup-xup durant uns 20 minuts.
Podeu afegir uns bolets o xampinyons per completar el plat.


..