Patates farcides
Ingredients per a 4 persones:
- 2 patates grans
- 250 grs de picolat (vedella i tossino)
- 1 ceba
- 1 gotet de tomàquet triturat
- 1 copeta de vi blanc
- Orenga
- 1/2 gotet de llet
- Oli, sal i pebre
Per a la beixamel:
- 1 got de llet
- 1 cullerada de farina
- 50 grs de mantega
- Nou moscada
- Sal
Formatge (parmesà i cheeder o el que us vingui de gust)
Elaboració:
Agafeu cada patata i l’emboliqueu amb paper de forn. Poseu-les en una safata al microones o al forn, com preferiu, fins que estiguin cuites, però sense perdre la forma.
Poseu una paella al foc amb una mica d’oli i comenceu a fregir el picolat. Quan comenci a agafar color, afegiu la ceba trinxada. Deixeu coure poc a poc i quan la ceba comenci a transparentar, afegiu el tomàquet triturat. Quan el tomàquet hagi reduit, afegiu l’orenga i el vi blanc. Deixeu coure fins que tot el farcit estigui amorosit.
Partiu les patates per la meitat i amb l’ajuda d’una cullera, les aneu buidant, deixant la base que després farcirem.
Aixafeu la patata amb una forquilla fins que estigui ben fina i la incorporeu al picolat, encara amb el foc encés. Barregeu bé i aneu afegint poc a poc, el gotet de llet (la llet ha d’estar calenta). Si ho preferiu podeu substituir la llet per crema de llet, però a mi m’agrada més lleuger.
Farciu les patates amb aquesta farsa.
Prepareu la beixamel i cobriu les patates, que haureu posat en una safata untada amb una mica d’oli. Damunt de la beixamel, ratlleu una mica de formatge.
Poseu la safata al forn, que tindreu calent a 180º, i ho coeu durant 5 minuts. Poseu el grill i deixeu que es gratinen durant 2 o 3 minuts.
Serviu les patates acompanyades d’un assortit d’enciams.
..