Bledes de penca roja en conserva
Aquest hivern vam comprar unes llavors de bledes de penca roja que va sembrar el meu pare a l’hort. Ara estan en plena producció. Al nostre gust, pensem que són més fines que les de penca blanca. Els brots, les fulles més petites, es poden menjar crues en amanides, de fet, se’n poden trobar a les bosses d’encimas i brots assortits que venen als supermercats.
A casa les mengem bullides amb patata i també sofregides amb una mica d’all tallat a làmines, o preparades a la catalana, com els espinacs. Però com que ara n’hi ha moltes, hem volgut fer la prova de preparar-ne unes quantes en conserva.
Ingredients:
- Bledes
- Aigua i sal
Elaboració:
Netejar bé les bledes, sobretot les penques, perquè cal treure’n els fils més gruixuts. Separar les penques de les fulles. Escaldar durant tres o quatre minuts les penques i després fer el mateix amb les fulles, però en aquest cas només durant un minut.
Posar les penques i les fulles de bleda en un pot de vidre, previament esterilitzat. Per acabar d’omplir el pot hem bulllit una mica d’aigua amb sal.
Tapar bé els pots i coure al bany maria durant 20 minuts.