Melmelada de maçanes de l’agredolç


Ja explicavem en l’entrada del cóc de maçanes de l’agredolç, que aquesta varietat és de temporada curta, bàsicament des de Sant Joan fins a finals de juliol.
Una manera d’aprofitar-les és rentar-les, partir-les per la meitat per treure el cor i les llavors, posar-les en bosses i guardar-les al congelador. Ens serviran per preparar un cóc quan ja no se’n puguin trobar.
L’altra manera és fer melmelada. Com el sabor d’aquesta maçana és molt àcid, li hem posat més sucre de l’habitual. Cal reconèixer que dóna una mica de feina, perquè les maçanes són molt petites i costa més de pelar, però val la pena. 
Ja tenim al cap preparar uns pastissets farcits amb aquesta melmelada.



Ingredients:

  • Per 1 quilo de maçanes
  • 700 grs de sucre*
  • 1 branca de canyella
  • Suc de llimona

*La quantitat de sucre dependrà de la maduresa de les maçanes. A més madures, una mica menys de sucre. I també del gust de cadascú, de si us agrada més o menys l’àcid. Com a exemple us diré que si faig la melmelada amb les últimes maçanes de la temporada, hi poso 500 grs de sucre per quilo de fruita pelada.


Elaboració:
Netegeu i peleu les maçanes. Aneu-les posant en un bol i les ruixeu amb suc de llimona per evitar que es posin negres.
Un cop pelades, les poseu en una cassola juntament amb el sucre i la branca de canyella.
Ho deixeu coure a foc lent fins que la maçana es comenci a desfer (uns 30 minuts). Aneu escumant de tant en tant.
Paseu la batedora per deixar una textura més fina.
Poseu la melmelada en pots esterilitzats i els coueu al bany maria durant 25 minuts.


  • .