Melmelada de maçanes de l’agredolç
Ingredients:
- Per 1 quilo de maçanes
- 700 grs de sucre*
- 1 branca de canyella
- Suc de llimona
*La quantitat de sucre dependrà de la maduresa de les maçanes. A més madures, una mica menys de sucre. I també del gust de cadascú, de si us agrada més o menys l’àcid. Com a exemple us diré que si faig la melmelada amb les últimes maçanes de la temporada, hi poso 500 grs de sucre per quilo de fruita pelada.
Elaboració:
Netegeu i peleu les maçanes. Aneu-les posant en un bol i les ruixeu amb suc de llimona per evitar que es posin negres.
Un cop pelades, les poseu en una cassola juntament amb el sucre i la branca de canyella.
Ho deixeu coure a foc lent fins que la maçana es comenci a desfer (uns 30 minuts). Aneu escumant de tant en tant.
Paseu la batedora per deixar una textura més fina.
Poseu la melmelada en pots esterilitzats i els coueu al bany maria durant 25 minuts.