,

Pollastre a la cassola amb clau d’olor



Ingredients:

  • 1 pollastre (aquest era de corral)
  • 2 cebes
  • 4 grans d’all
  • 1 rameta de frígola
  • 1 fulla de llorer
  • 2 claus d’olor
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa d’aigua
  • Farina
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva



Elaboració:

 
Poseu una cassola al foc amb un bon raig d’oli. Saleu i pebreu el pollastre. Enfarine els talls i poseu-los a daurar a la cassola. 
Mentre, talleu la ceba a llunetes i filetegeu els alls. 
Quan el pollastre sigui ben daurat, el treieu de la cassola i reserveu. Coleu l’oli  per eliminar restes de farina i torneu a posar la cassola al foc, si fes falta, podeu posar un xorret d’oli nou.
 
Incorporeu el pollastre i al damunt escampeu la ceba, l’all, la rameta de frígola, la fulla de llorer i el clau d’olor. Deixeu enrossir durant dos o tres minuts i afegiu el vi ranci. Deixeu que s’evapori l’alcohol i afegiu l’aigua. 
 
Rectifiqueu de sal i deixeu coure a foc moderat durant 25 minuts o fins que el pollastre sigui tou.