,

Arròs caldós amb bacallà, coliflor i carxofa

 

Ingredients (2 persones):

 

  • 170 grs d’arròs
  • 300 grs de bacallà dessalat
  • 1 primentó roig
  • 1 ceba petita
  • 2 cullerades de tomàquet ratllat
  • 2 grans d’all
  • 1 rameta de julivert
  • Coliflor o bròquil
  • Carxofes
  • 1 litre d’aigua o brou de peix
  • Sal
  • Oli

 

 
Elaboració:
 
Feu una picada amb un dels grans d’all i el julivert i reserveu. Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva. Trinxeu la ceba i el primentó i poseu-ho a enrossir a la cassola. Afegiu una cullerada de la picada i per últim el tomàquet ratllat. Deixeu que es faci el sofregit.
 
Poseu l’arròs a la cassola i enrossiu-lo durant un parell de minuts, tot seguit poseu la coliflor i les carxofes tallades a trossets prims. Per últim poseu el bacallà tallat a trossos, doneu unes voltes i afegiu l’aigua ben calenta. Deixeu coure a foc fort durant 5 minuts i després deixeu coure a foc moderat durant 12/13 minuts. Una estoneta abans de tancar el foc, afegiu la resta de la picada, que haureu deixatat amb una mica d’aigua. Un cop el foc apagat, deixeu reposar durant 5 minuts.
 
Nota: La coliflor i la carxofa us quedaran al dente, si us agrada més cuit, haureu de donar-los-hi un bull d’uns minuts abans d’afegir a la cassola.

.