Xipironet de Sant Carles de la Ràpita amb carxofa d’Amposta
Un dia vam publicar l’entrada de xipironets arrebossats dintre de la llista d’aperitius. Com en vam comprar més quantitat de la necessària, els que ens van sobrar, els teníem guardats al congelador. Aquest diumenge els vam “rescatar” i els vam preparar amb un parell de carxofes recient cullides de l’hort del meu pare.
També es poden preparar amb uns alls tendres, amb unes favetes, … preparats de qualsevol manera, són un aperitiu de festa major.
Ingredients:
- Xipironets
- Carxofa
- 1 gra d’all
- Oli
- Sal
Elaboració:
Netegeu i peleu la carxofa. Talleu-la a grills prims i poseu-la a fregir en una mica d’oli d’oliva en un casso o paella. Quan comenci a agafar color, poseu el gra d’all picat. Tot seguit, afegiu els xipironets, rentats i eixugats. Deixeu que es faci durant uns minuts, no gaire, que els xipironets comencin a agafar color.
I ja els podeu servir.