Madalenes salades (amb porros, xampinyons i bacon)
Aquest passat diumenge vam preparar aquestes madalenes salades per a l’aperitiu, recepta que avui compartim amb tots vosaltres:
Ingredients ( 12 madalenes):
- 3 ous
- 75 ml d’oli de girasol
- 100 ml de llet
- 1 sobre de llevadura Royal
- 100 grs de farina fluixa
- 2 porros grans
- 4/5 xampinyons
- 2 talls de cansalada fumada
- Sal
- Oli
- Pebre molt
Elaboració:
Trinxeu els porros i poseu-los a fregir en una paella o cassó amb una mica d’oli d’oliva. Mentre, talleu els xampinyons i la cansalada a dauets petitets. Quan el porro comenci a agafar una mica de color, afegiu els xampinyons i la cansalada. Ho deixeu tot uns minuts i reserveu en un colador per eliminar l’excés d’oli.
Agafeu un bol i bateu els ous fins que comencin a blanquejar. Afegiu l’oli poc a poc i després la llet.
Tot seguit poseu la farina, la llevadura, la sal i una mica de pebre molt. Barregeu i per acabar afegiu els porros, xampinyons i cansalada.
Mescleu bé i repartiu la massa als motlles de les madalenes.
Poseu a coure al forn prèviament escalfat a 175/180º uns 15 minuts aproximadament. Per saber si són cuites, podeu punxar amb un escuradents. Si surt net és que estan fetes.