,

Abadejo (bacallà) de Setmana Santa

Ingredients per a 2 persones:
  • 4 talls d’abadejo dessalat
  • 3 carxofes
  • 4/5 grans d’all
  • Tomàquet
  • Ceba
  • Julivert
  • Ametlles torrades
  • Sal
  • Oli

 

Elaboració:
Netegeu les carxofes, talleu-les a trossos i poseu-les a fregir a una paella a foc suau.
Escorreu l’abadejo, eixugeu-lo i l’enfarineu. Poseu una paella amb oli al foc, afegiu els grans d’all per a aromatitzar l’oli i fregiu l’abadejo. Procureu no passar-vos de cocció. Reserveu damunt de paper absorvent per eliminar l’excés d’oli.
Mentrestant, feu un sofregit amb una mica de ceba i tomàquet. Prepareu una picada amb les ametlles i el julivert i l’afegiu al sofregit. Doneu unes voltes i afegiu una mica d’aigua (si preferiu la salsa per sucar-hi pa, afegiu més aigua, nosaltres hem preferit que quedi més sequet). Deixeu coure un parell de minuts.
Afegiu a la paella les carxofes i l’abadejo i deixeu escalfar-ho tot junt un parell de minuts i ja podeu emplatar.

 

.