Abadejo (bacallà) de Setmana Santa
Ingredients per a 2 persones:
- 4 talls d’abadejo dessalat
- 3 carxofes
- 4/5 grans d’all
- Tomàquet
- Ceba
- Julivert
- Ametlles torrades
- Sal
- Oli
Elaboració:
Netegeu les carxofes, talleu-les a trossos i poseu-les a fregir a una paella a foc suau.
Escorreu l’abadejo, eixugeu-lo i l’enfarineu. Poseu una paella amb oli al foc, afegiu els grans d’all per a aromatitzar l’oli i fregiu l’abadejo. Procureu no passar-vos de cocció. Reserveu damunt de paper absorvent per eliminar l’excés d’oli.
Mentrestant, feu un sofregit amb una mica de ceba i tomàquet. Prepareu una picada amb les ametlles i el julivert i l’afegiu al sofregit. Doneu unes voltes i afegiu una mica d’aigua (si preferiu la salsa per sucar-hi pa, afegiu més aigua, nosaltres hem preferit que quedi més sequet). Deixeu coure un parell de minuts.
Afegiu a la paella les carxofes i l’abadejo i deixeu escalfar-ho tot junt un parell de minuts i ja podeu emplatar.
.