Empanada de tonyina
Ingredients:
- 500 grs de farina de força
- 150 ml aigua tèbia
- 50 ml de vi blanc
- 12 cullerades d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de pebre roig dolç.
- 1 culleradeta de sal
- 8 grs de llevadura premsada
Per al farcit:
- Tomàquet
- Ceba
- Primentó verd
- Primentó roig
- Tonyina
- Sal
- Oli
Elaboració:
Per a que la massa sigui ben gustosa, es recomana substituir les 12 cullerades d’oli d’oliva i el pebre per oli del sofregit. En el nostre cas, per avançar feina, hem utilitzat un pot de conserva de samfaina, per tant, no teníem aquest oli del sofregit. Ho hem solucionat escalfant l’oli i afegint-li el pebre roig dolç.
Poseu en un bol la farina (on haureu barreja la sal). Esmicoleu la llevadura, afegiu l’oli i l’aigua tèbia. Treballeu la massa durant 10/15 minuts, us ha de quedar una textura semblant a la massa de pizza.
Feu una bola, tapeu amb un drap i deixeu reposar fins que dobli de tamany.
Dividiu la massa en dos porcions. Forreu el motlle amb una de les porcions de massa. Repartiu el farcit. Tapeu amb la resta de la massa, deixant un forat al mig per a que surti el vapor.
Deixeu reposar 5 minuts abans d’enfornar a 180º fins que estigui la massa daurada.
.