Albergínies escabetxades en conserva
Fa uns dies, vaig veure pel Canal Esports de TV3 el programa de cuina de la Sarah Wiener. En aquell capítol, la cuinera austríaca va visitar una masia de pagesos i ramaders de Calàbria. La mestressa de la casa li va ensenyar a preparar una conserva d’albergínies a la calabresa, que vaig trobar molt interessant.
Aquest cap de setmana n’he preparat, tot i que la manera en que he preparat la conserva no és ben bé la mateixa que vaig veure al programa, sinó que he fet algunes variacions.
La preparació és molt senzilla, l’unica cosa que heu de tenir en compte és que si no us agrada molt el picant, heu de posar només 1 gra d’all i evitar el pebre picant.
Amb les 6 albergínies només van sortir 2 pots (minva molt, perquè l’albergínia conté molta aigua), però me’n va sobrar una mica, que vaig guardar en un recipient a la nevera. Aquest migdia no he pogut estar-me de provar-les i la veritat és que, amb una torradeta de pa integral, estaven boníssimes. El proper cap de setmana, en torno a preparar.
Ingredients:
- 6 albergínies.
- Sal.
- 1’5 gots de vinagre de vi blanc.
- 2 gots d’aigua.
- 1 got d’oli d’oliva
- 1/2 got de vinagre
- 1 got d’aigua
Per a l’adob:
- 2 grans d’all.
- 1 cullerada de pebre dolç roig.
- 1 cullerada d’orenga.
- 1 cullerada de julivert trinxat.
- 10/12 grans de pebre.
- 1 culleradeta de pebre roig picant.
Elaboració: