Abadejo (bacallà) amb carxofes
Elaboració:
En una paella amb una mica d’oli, fregiu les carxofes. Les tréieu de la paella i les poseu damunt paper absorbent o les aboqueu a un colador per a eliminar l’excés d’oli.
En una altra paella poseu una mica d’oli i daureu els grans d’all perquè l’oli n’agafi el sabor. Retireu els alls. En el mateix oli, fregiu l’abadejo que prèviament haurem enfarinat. Reserveu.
En una cassola feu un sofregit amb la ceba i la tomata. Mentrestant, prepareu una picada amb les ametlles i el julivert (si voleu, podeu afegir a la picada un gra d’all, això ja depèn de si voleu que quedi amb més gust d’all). Quan el sofregit estigui fet, afegiu la picada, doneu un parell de voltes i aboqueu una mica d’aigua. Quan arranqui el bull, deixeu que bulli durant 5 minuts. Afegiu l’abadejo i les carxofes i deixeu coure durant 5 minuts més.
Si voleu, a l’últim moment afegiu un ou dur tallat a quarts.
Ingredients (per a 2 persones):
- 4 talls de llom d’abadejo (bacallà)
- 3 carxofes
- 3 o 4 grans d’all
- 1 ceba
- 3 tomates
- 1 branca de julivert
- 1 grapat d’ametlles
- 1 ou dur (opcional)
- Sal i oli d’oliva extra verge