, ,

Faves amb cananes, de l’horta i de la mar de l’Ebre

 

 
 
 
Ingredients:
  • ½ quilo
    de cananes
  • 1 quilo
    de faves
  • 1 ceba
    tendra
  • 2 grans
    d’all
  • 7 o 8
    grans de pebre negre
  • ½ gotet
    de vi ranci o vi blanc
  • 1 fulla
    de llorer
  • 1
    branqueta de menta
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració:
 
Posar
oli en una cassola i rossejar els alls filetejats. Afegir les cananes i deixar
enrossir. Tot seguit, afegir el vi ranci i deixar evaporar l’alcohol durant un
parell de minuts. Afegir les faves, la ceba tendra tallada a juliana, els grans
de pebre, la fulla de llorer i la menta. Rectificar de sal i si fa falta,
afegir una mica d’aigua.
Tapar
la cassola i deixar coure a foc suau fins que les faves estiguen cuites.