Faves amb cananes, de l’horta i de la mar de l’Ebre
Ingredients:
- ½ quilo
de cananes - 1 quilo
de faves - 1 ceba
tendra - 2 grans
d’all - 7 o 8
grans de pebre negre - ½ gotet
de vi ranci o vi blanc - 1 fulla
de llorer - 1
branqueta de menta - Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
Posar
oli en una cassola i rossejar els alls filetejats. Afegir les cananes i deixar
enrossir. Tot seguit, afegir el vi ranci i deixar evaporar l’alcohol durant un
parell de minuts. Afegir les faves, la ceba tendra tallada a juliana, els grans
de pebre, la fulla de llorer i la menta. Rectificar de sal i si fa falta,
afegir una mica d’aigua.
oli en una cassola i rossejar els alls filetejats. Afegir les cananes i deixar
enrossir. Tot seguit, afegir el vi ranci i deixar evaporar l’alcohol durant un
parell de minuts. Afegir les faves, la ceba tendra tallada a juliana, els grans
de pebre, la fulla de llorer i la menta. Rectificar de sal i si fa falta,
afegir una mica d’aigua.
Tapar
la cassola i deixar coure a foc suau fins que les faves estiguen cuites.
la cassola i deixar coure a foc suau fins que les faves estiguen cuites.