Arròs caldós amb galeres i carxofes
Ingredients 2/3 persones
- 2 alls
tendres - 2
nyores - 1 gra d’all
- Julivert
- 2
tomates de penjar - 10
galeres de la Ràpita - 4
carxofes de l’hort - 200 grs
d’arròs DO Delta de l’Ebre - 1.350
ml fumet de peix - Sal i
oli d’oliva
Preparació
-Remullar
amb aigua tèbia les nyores. Deixar reposar un ratet. Treure la polpa i
reservar.
amb aigua tèbia les nyores. Deixar reposar un ratet. Treure la polpa i
reservar.
-Fer
una picada amb el gra d’all i una mica de julivert. Reservar.
una picada amb el gra d’all i una mica de julivert. Reservar.
-Fregir
lleugerament les galeres. Pelar la major part de la galera, deixant només la
part de darrera amb closca. Reservar.
lleugerament les galeres. Pelar la major part de la galera, deixant només la
part de darrera amb closca. Reservar.
-En el
mateix oli, fregir lleugerament les carxofes tallades a quarts i reservar.
mateix oli, fregir lleugerament les carxofes tallades a quarts i reservar.
-A la
mateixa cassola, fer el sofregit amb els alls tendres, la polpa de nyora, el julivert,
la picada i les tomates.
mateixa cassola, fer el sofregit amb els alls tendres, la polpa de nyora, el julivert,
la picada i les tomates.
-Sofregir
l’arròs i tot seguit afegir el fumet de peix. Quan faci 5 minuts que bull,
afegir les carxofes (el temps dependrà de si ens agraden més o menys al dente).
l’arròs i tot seguit afegir el fumet de peix. Quan faci 5 minuts que bull,
afegir les carxofes (el temps dependrà de si ens agraden més o menys al dente).
-Quan
falten 3 o 4 minuts per a tancar el foc, incorporar les galeres, perquè s’acaben
de coure.
falten 3 o 4 minuts per a tancar el foc, incorporar les galeres, perquè s’acaben
de coure.
-Tancar
el foc i deixar reposar 3 o 4 minuts. Servir.
el foc i deixar reposar 3 o 4 minuts. Servir.