,

Arròs caldós amb galeres i carxofes

 

Ingredients 2/3 persones
 
  • 2 alls
    tendres
  • 2
    nyores
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • 2
    tomates de penjar
  • 10
    galeres de la Ràpita
  • 4
    carxofes de l’hort
  • 200 grs
    d’arròs DO Delta de l’Ebre
  • 1.350
    ml fumet de peix
  • Sal i
    oli d’oliva


Preparació
 
-Remullar
amb aigua tèbia les nyores. Deixar reposar un ratet. Treure la polpa i
reservar.
 
-Fer
una picada amb el gra d’all i una mica de julivert. Reservar.
 
-Fregir
lleugerament les galeres. Pelar la major part de la galera, deixant només la
part de darrera amb closca. Reservar.
 
-En el
mateix oli, fregir lleugerament les carxofes tallades a quarts i reservar.
 
-A la
mateixa cassola, fer el sofregit amb els alls tendres, la polpa de nyora, el julivert,
la picada i les tomates.
 
-Sofregir
l’arròs i tot seguit afegir el fumet de peix. Quan faci 5 minuts que bull,
afegir les carxofes (el temps dependrà de si ens agraden més o menys al dente).
 
 
-Quan
falten 3 o 4 minuts per a tancar el foc, incorporar les galeres, perquè s’acaben
de coure.
 
-Tancar
el foc i deixar reposar 3 o 4 minuts. Servir.