Coca de bledes

A l’hort hi tenim moltes bledes que hi surten de forma silvestre, les collim ben tendres i les cuinem de diferents maneres. La coca que expliquem en aquesta recepta, n’és una.

Ingredients per a la pasta de la coca: 200 ml d’aigua tèbia, 25 ml d’oli d’oliva, 5 grs de llevat fresc, 1 culleradeta de sal i la farina que admeti la pasta. Pastar tot junt i deixar reposar fins que doble de volum.

Ingredients per al farcit: bledes, tomata fregida, salsistxes (hem utilitzat salsistxes tipus frankfurt perquè era les que teníem, aquestes són d’un carnisser artesà), formatge ratllat,

Elaboració

Netejar, tallar a trossets les bledes i posar-les a coure en una paella amb un raig d’oli. No cal possar aigua. Escórrer.

Estirar la pasta de la coca, repartir la tomata fregida, tot seguit les bledes. Acabar amb les salsitxes tallades a rodanxes i el formatge ratllat.

Coure al forn a 180º fins que estigue daurada, aprox. 30 minuts, dependrà del forn.