Trena de pasta de full de xampinyons i cansalada

Ingredients

  • Una planxa de pasta de full
  • 300 grs de xampinyons
  • 2 cebes roges
  • Vinagre Pedro Ximénez
  • 100 grs de cansalada fumada
  • Formatge blau
  • Ou per a pintar

 


Elaboració

Per a caramel·litzar la ceba: tallar la ceba i posar a coure amb una mica d’oli d’oliva a foc lent fins que comence a agafar un color marronós. Es pot anar afegint una mica d’aigua en diferents tandes, per tal que no s’agafe a la paella. Cap al final de la cocció, afegir una mica de vinagre Pedro Ximénez(o vinagre balsàmic).

Netejar i tallar els xampinyons. Fregir amb una mica d’oli d’oliva. Escórrer bé l’oli i reservar.

Fregir la cansalada fumada. Escórrer bé l’oli i reservar.

Per al muntatge de la trena: posar al damunt de la pasta de full els xampinyons, la cansalada, la ceba caramel·litzada i per últim, uns bocins de formatge blau (Rochefort, Gorgonzola o el que més ens agrade).

Tancar la trena i pintar amb ou.

Escalfar el forn a 200º escalfor dalt i baix (sense ventilador) i deixar coure durant uns 20 minuts. Deixar refredar la trena damunt d’una reixeta.

Servir acompanyada d’una amanida d’enciams.