Al Llibre d’Aparellar de Menjar (receptari català del segle XIV)  ja hi apareix una recepta de menjar blanc, un
plat de cullera elaborat amb pit de gallina, llet d’ametlles,  farina d’arròs i sucre.


Deconec si el menjar blanc que preparem al Delta de l’Ebre és hereu d’aquesta
recepta tan antiga però el que sí que és segur és que conserva com a ingredient
la farina d’arròs i la llet.
Ingredients:
  • 1 litre de llet
  • 100 grs de sucre
  • 120 grs de farina d’arròs
  • 1 pell de llimona
  • 1 branca de canyella
Poseu en un casso la llet,
el sucre, la pell de llimona i la canyella i ho poseu al foc. Afegiu poc a poc
la farina d’arròs sense deixar de remenar per evitar que es facin grumolls. Aneu
remenant i quan la llet comenci a bullir ho manteniu a foc lent durant 5 minuts
més sense deixar de remenar.

Repartiu en recipients i
deixeu refredar a la nevera. Al moment de servir, espolseu amb una mica de
canyella en pols.

Podeu utilitzar melmelada
per preparar aquest postre, li va molt bé la de figues i podeu anar fent proves
amb les melmelades que més us agradin.