Ingredients:
1 quilo de codonys a trossos (nets de pells i llavors)
700 grs de sucre
1 branca de canyella o vanilla (depèn del vostre gust)
1 pell de llimona

Elaboració:
Netegeu i peleu els codonys i reserveu els cors i llavors, posant-los en un casso. Aneu tallant a trossos els codonys i poseu-los en un recipient coberts d’aigua per evitar que es facin negres.

Agafeu els cors, cobriu-los d’aigua i ho poseu a bullir durant 45 minuts. Passat aquest temps, coleu el suc de la cocció i l’afegiu a la cassola amb els codonys tallats a trossos, el sucre, la canyella i la pell de llimona.
Ho poseu a coure durant 50 minuts. Passat aquest temps, ho tritureu per a que quedi ben fi i ho poseu en un motlle*. Aquest procés ha de ser ràpid perquè sinó el puré de codonys comença a cuatllar.

Deixeu el codonyat en el motlle un parell de dies o fins quan hagi agafat la consistència necessària per tallar en porcions. Emboliqueu en paper de forn i després amb d’alumini. Si el guardeu a la nevera, us durarà mesos.

*Si podeu, utilitzeu motlles de silicona, són ideals a l’hora de desmotllar el codonyat.