,

Polvorons d’ametlla


Ingredients:

  • 1 quilo de farina torrada al forn 
  • 500 grs de sagí  
  • 250 grs d’ametlla torrada molta 
  • 250 grs de sucre llustre 
  • 2 culleradetes de canyella en pols
  • Sucre llustre per espolsar
  • Llavors de sèsam


Elaboració:

Torreu la farina al forn (una mitja hora a 130º) fins que agafi un color dauradet i deixeu-la reposar unes hores, inclús si és d’una dia per a l’altre, millor. Torreu les ametlles i quan s’hagin refredat, les tritureu. 

Barregeu els ingredients secs: la farina (abans l’heu de passar pel sedàs), el sucre llustre, la canyella i l’ametlla molta. Feu un volcà i al mig afegiu el sagí en textura pomada. Amasseu i deixeu reposar la massa a la nevera durant 1 hora aproximadament.
Estireu la massa amb un corró i deixeu amb un gruix d’uns 1’5 centímetres.


Talleu en forma rectangular o rodona amb l’ajuda d’un motlle. 


Coeu al forn a 200º durant 10/12 minuts, vigilant que no es cremin. Per acabar, espolseu amb sucre llustre. També els podeu decorar amb unes llavors de sèsam abans d’enfornar-los.


Abans de menjar-vos els polvorons, deixeu-los reposar un parell de dies.