Arròs amb costella de tossino i castanyes
Aquesta recepta la vaig trobar a una col·lecció que fa anys va publicar La Vanguardia amb col·laboració del malaguanyat Santi Santamaria i que vaig preparar el dia de Tots Sants. Un arròs típicament de tardor.
Ingredients (2 persones):
- 200 grs de costella de tossino
- 1 primentó roig de mida menuda
- 1 ceba petita
- 2 grans d’all
- 1 grapat de castanyes
- 1 grapat de pèsols
- 180 grs d’arròs (aquest és de la varietat Carnaroli)
- 750 ml + 600 ml d’aigua
- Sal
- Oli
Elaboració:
Peleu i bulliu les castanyes. Reserveu.
En una cassola plana, poseu una mica d’oli d’oliva i poseu a fregir la costella. Quan sigui rossa, afegiu la ceba. Al cap d’un parell de minuts, afegiu el primentó i els grans d’all tallat a tires. Deixeu fer el sofregit a foc suau.
Afegiu els 750 ml d’aigua calenta i deixeu coure fins que s’evapori quasi tot el suc. D’aquesta manera, la carn quedarà ben toba i, a més, agafarà tota la substància del sofregit, que després retornarà a l’arròs.
Quan el sofregit es quedi sense suc, afegiu l’arròs i el sofregiu durant dos o tres minuts. Afegiu les castanyes i els pèsols, si teniu algun tipus de bolet o xampinyó, també els podeu afegir.
Tireu la resta de l’aigua calenta, rectifiqueu de sal i deixeu coure 5 minuts a foc fort. Baixeu el foc i deixeu coure entre 10 i 12 minuts, fins que l’arròs sigui cuit. Tanqueu el foc i deixeu reposar 5 minuts abans de servir.
.