, ,

Mandonguilles amb salsa

Una manera molt fàcil de preparar una cassola de mandonguilles. Us aconsellem que tingeu a mà un bon pa per anar-hi sucant!

Ingredients:

  • 600 grs de picolat (entre vedella i tossino)
  • 1 ou
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • Pa ratllat
  • 2 carlotes
  • 1 ceba grossa (també podeu posar una mica de porro)
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cullerada de farina
  • 1 gotet de vi blanc
  • Bolets (els que preferiu)
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Oli d’oliva
  • Pèsols i ous durs (opcional)

Per a la picada:

  • 1 gra d’all
  • 1 grapat d’ametlles torrades

Elaboració:

Barregeu la carn amb el julivert i l’all trinxat, l’ou, el pa ratllat, la sal i el pebre negre molt. Treballeu la massa i si podeu deixeu reposar a la nevera durant 1 hora. 
 
Doneu forma a les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les. Reserveu.
 
Coleu l’oli de fregir les mandonguilles i poseu-lo en una cassola de fang. Trinxeu la ceba i poseu-la a sofregir. Quan hagi agafat color, afegiu les carlotes tallades a trossets petits. Quan les verdures estiguin rosses, afegiu una cullerada de farina, remeneu bé vigilant que no s’enganxi i afegiu el gotet de vi blanc. Quan s’hagi evaporat l’alcohol, afegiu un parell de gots d’aigua. Afegiu una fulla de llorer i deixeu coure la salsa a foc suau durant 10 minuts. Si ho preferiu, podeu passar la salsa per un passapurés o colador xinés. Nosaltres ho hem fet així, la salsa queda més fina.
 
Mentrestant, prepareu en un morter la picada amb l’all i les ametlles torrades. 
 
Afegiu les mandonguilles a la salsa i tot seguit els bolets. Deixeu que cogui tot junt durant 5 minuts i afegiu la picada i per acabar deixeu coure 5 minuts més. Podeu afegir un parell d’ous durs tallats a quarts, però ho feu en el moment de servir.
 
Com tots els guisats, aquest plat és més bò a l’endemà. A casa solem preparar una bona cassola de mandonguilles i després les separem en racions que congelem. 

 

.