Mandonguilles amb salsa
Una manera molt fàcil de preparar una cassola de mandonguilles. Us aconsellem que tingeu a mà un bon pa per anar-hi sucant!
Ingredients:
- 600 grs de picolat (entre vedella i tossino)
- 1 ou
- 1 gra d’all
- Julivert
- Pa ratllat
- 2 carlotes
- 1 ceba grossa (també podeu posar una mica de porro)
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada de farina
- 1 gotet de vi blanc
- Bolets (els que preferiu)
- Sal
- Pebre negre molt
- Oli d’oliva
- Pèsols i ous durs (opcional)
Per a la picada:
- 1 gra d’all
- 1 grapat d’ametlles torrades
Elaboració:
Barregeu la carn amb el julivert i l’all trinxat, l’ou, el pa ratllat, la sal i el pebre negre molt. Treballeu la massa i si podeu deixeu reposar a la nevera durant 1 hora.
Doneu forma a les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les. Reserveu.
Coleu l’oli de fregir les mandonguilles i poseu-lo en una cassola de fang. Trinxeu la ceba i poseu-la a sofregir. Quan hagi agafat color, afegiu les carlotes tallades a trossets petits. Quan les verdures estiguin rosses, afegiu una cullerada de farina, remeneu bé vigilant que no s’enganxi i afegiu el gotet de vi blanc. Quan s’hagi evaporat l’alcohol, afegiu un parell de gots d’aigua. Afegiu una fulla de llorer i deixeu coure la salsa a foc suau durant 10 minuts. Si ho preferiu, podeu passar la salsa per un passapurés o colador xinés. Nosaltres ho hem fet així, la salsa queda més fina.
Mentrestant, prepareu en un morter la picada amb l’all i les ametlles torrades.
Afegiu les mandonguilles a la salsa i tot seguit els bolets. Deixeu que cogui tot junt durant 5 minuts i afegiu la picada i per acabar deixeu coure 5 minuts més. Podeu afegir un parell d’ous durs tallats a quarts, però ho feu en el moment de servir.
Com tots els guisats, aquest plat és més bò a l’endemà. A casa solem preparar una bona cassola de mandonguilles i després les separem en racions que congelem.
.