Aquest estiu, a l’hort, el meu pare va plantar tomates cirera. Aquesta varietat, que s’ha d’enramar amb canyes, té una producció força alta i com entre tots els de casa no donàvem l’abast per consumir-les, vam pensar en assecar-les i ens vam comprar una deshidratadora. Com l’aparell és d’ús domèstic (no podem assecar grans quantitats de cop), molts caps de setmana que estàvem per casa, vam aprofitar per assecar i guardar alguns pots de tomatetes que anem utilitzant en diferents plats de pasta, amanides, guisats de carn… 
I a la tardor, se’ns va ocórrer assecar albergínies i guardar-les en pots hermètics. Aquest passat diumenge, vam agafar un dels pots i amb la thermomix, vam fer pols d’albergínia, que podrem utilitzar en cremes, beixamels i altres preparacions, tenint en compte la gran versatilitat d’aquesta hortalissa. 
El mateix diumenge ja vam fer la primera recepta, vam preparar unes croquetes d’albergínia tal com us explicarem a continuació:
 
Ingredients (12 croquetes):
  • 25 grs de mantega
  • 25 grs de farina  
  • 250 ml de llet 
  • 25 grs de farina d’albergínia
  • Nou moscada
  • Sal
  • 1 ou
  • Pa ratllat
Elaboració:
Desfeu la mantega en una paella, afegiu la farina i doneu unes voltes, tot seguit afegiu la llet calenta i remeneu per evitar que es facin grumolls. Afegiu la farina l’albergínia, rectifiqueu de sal i ratlleu una mica de nou moscada.
Deixeu coure durant uns minuts sense deixar de remenar. Poseu la massa en un plat i deixeu refredar.
Agafeu porcions de la massa, doneu forma de croqueta, passeu per farina, ou batut i pa ratllat i fregiu-les en abundant oli calent.
Deixeu escórrer damunt de paper absorbent i ja teniu el plat acabat.