,

Arròs bullit

 

Amb aquesta, ja en són trenta les receptes amb arròs que tenim publicades en aquest bloc. 
Arròs blanc, bullit, de malalt, … hi ha diverses maneres d’anomenar la manera de preparar un senzill plat com aquest. Jo us l’explico com sempre l’ha fet la meva mare, que suposo que va aprendre de la seva, encara que la branca d’api i el tomàquet de penjar és opcional, però a casa sempre n’hi posem.
Vinculat als mals de panxa i dietes tobes, aquest arròs, malgrat la seva senzillesa i poca dificultat a l’hora de preparar-lo, és un plat molt popular als pobles del Delta que normalment agrada a tothom, sobretot als més petits. A més, és una d’aquelles menges que sempre venen a la memòria quan arribes tard a casa, tens poc temps i vols preparar alguna cosa ràpida. 
 
Ingredients (2 persones):
  • 180 grs Arròs de gra rodó
  • 900 ml d’aigua
  • 1 xorro d’oli d’oliva
  • 1 branca d’api
  • 2 grans d’all
  • 1 tomàquet de penjar
  • Sal

 

 
Elaboració:
Poseu un casso al foc amb l’aigua, l’oli d’oliva, els grans d’all, la branca d’api i el tomàquet penjar. Quan arranqui el bull, afegiu l’arròs. Un cop hagi tornat a arrencar el bull, baixeu el foc a intensitat moderada. Rectifiqueu de sal i deixeu coure fins que l’arròs sigui al punt.

.